Project 10

Description
Tucked into a beautiful natural setting with mature trees and colourful landscaping, this project was designed for a very active family. A large rectangular pool was built to accommodate their family and many friends who visit. A spillover spa was installed for a cosy place for parents to relax or a fun hangout spot for the kids. The long lines and large size of this pool are magnified by the dark tinted and stamped concrete border and the dark shade of the liner. In addition to the large ‘sport’ pool, a half basketball court was constructed beside the pool to fulfil this family’s love of basketball. The basketball court consists of a regulation size net, and the court surface consists of a hard rubber interlocking mat installed over a concrete base. The concrete base is sloped ever so slightly to allow for rain run-off. The overall effect of this project is almost like a beautiful public park nestled into a tranquil forest.